HomeFinančna správa SR

Tlačivá k dni z príjmu

Tlačová správa Tlačivá k dni z príjmu Bratislava – 21. 02. 2014: Nové tlačivá daňových priznaní na daň z príjmov sú k dispozícii na portáli

Odhalenie chýb v zaslanom kontrolnom výkaze
Odklad daňového priznania aj tento rok
Tlačová správa Kontrolný výkaz DPH

image001Tlačová správa

Tlačivá k dni z príjmu

Bratislava – 21. 02. 2014: Nové tlačivá daňových priznaní na daň z príjmov sú k dispozícii na portáli finančnej správy aj v aplikácii eDane Java verzia 2014.

Tlačivá daňového priznania na daň z príjmu fyzických osôb typ A a B, a tiež na daň z príjmu právnických osôb sú dostupné pre širokú verejnosť. Občania ich nájdu spoločne so všetkými ostatnými vzormi daňových priznaní na adrese:
https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/katalog-danovych-a-colnych/katalog-vzorov-tlaciv

Platiteľom DPH pripomíname, že daňové priznanie na daň z príjmu majú na finančnú správu doručiť elektronicky. Môžu tak urobiť prostredníctvom osobnej internetovej zóny, ktorú nájdu na portáli finančnej správy, alebo prostredníctvom aplikácie eDane Java v. 2014. Daňové priznanie vypíšu, odkontrolujú logickými a matematickými kontrolami. Po kontrolách ho následne podpíšu (prostredníctvom zaručeného elektronického podpisu, alebo dohodou EZ-u) a odošlú na finančnú správu.

Daňové priznanie na daň z príjmov je potrebné podať a daň zaplatiť do 31. marca 2014.

Občan či firma, ktorá nie je platiteľom DPH môže daňové priznanie naďalej podávať aj iným spôsobom, teda napríklad poslať poštou či priniesť osobne na podateľne daňových úradov. image004